Xiaomi Redmi Airdots TWS Bluetooth 5.0 Kulaklık İncelemesi

Xiaomi Redmi Airdots TWS

★★★★★
★★★★★

Xiaomi Redmi AirDots genel olarak o kadar da iyi ses vermiyor. Ancak, normalde beş kat daha pahalı olan gerçek kablosuz kulaklıklar düşünüldüğünde kabul edilebilirden daha fazlası. Pahalı kulaklıklar akustik performans açısından AirDots'u ezip geçerken, ses kalitesindeki farkı fark etmek çok kolay. Dolayısıyla Xiaomi Redmi AirDots, fiyatına göre iyi bir kulaklık gibi görünüyor, ancak birçok kişinin meydan okuduğunu iddia ettiği daha pahalı seçeneklerle karşılaştırıldığında kazanan tarafta değil.

Artıları

  • Hafif,ergonomik yapısı
  • Fiyatına göre verdiği kalite hissi
  • İdeal ses kalitesi
  • Batarya performansı

Eksileri

  • Dışarıya fazla ses vermesi
  • Bas severleri memnun edemeyecek bas kalitesi
  • Kolay çizilen kutu ve kulaklıklar

Kablosuz kulaklıklar, cepten, çantadan çıkardıktan sonra oluşan kablo düğümlerini ortadan kaldırarak her zaman hızlıca müzik, sesli kitap, podcast ve diğer içerikleri dinlemenize olanak sağladıkları için inanılmaz derecede kullanışlıdır.

Apple şu anda satışını gerçekleştirdiği AirPod’larıyla başı çekiyor olabilir, ancak herkes kaliteli bir kablosuz kulaklığa yüzlerce lira vermek de istemiyor olabilir. Xiaomi’de bu şekilde düşünmüş olacak ki vaatleri iyi olan ancak fiyatı birçok kişi tarafından ulaşılabilecek olan Redmi AirDots TWS Bluetooth 5.0’ı piyasaya sürdü.

Şimdi bu bütçe dostu kablosuz kulaklığı daha detaylı olarak inceleyelim.

Tasarım: Kutu

Redmi AirDots’un kutusunu elimize aldığımızda oldukça hafif mat bir kutu ve parlak yazılı Redmi yazısı karşılıyor.

Xiaomi Redmi Airdots kutu

Mat yüzeyi hoş görünüyor ancak aşınmalara karşı güven vermiyor, elde terleme yapıyor. çantada, cepte kolayca çizilebilir.

Bazı kullanıcılar, 0 aldıkları kulaklıkların kutusunun bile çizik ile geldiğini belirtiyor.

Xiaomi Redmi Airdots kutu 2

Kablosuz kulaklıklar için yaygın bir tasarım haline gelen menteşeli kutu aynı zamanda koruyucu bir kılıf ve kulaklıkları şarj etmeye yarıyor. Kutudan ayrıca kablo çıkmıyor.

Kutuyu incelemeye devam edersek gözümüze çarpan iki şey daha var. Ön tarafta, kasanın şarj durumunu gösteren küçük bir LED var. Kasanın, sarj kısmı ise micro usb kablo ile sağlanıyor. Micro USB girişine sahip olan bir telefon kullanmıyorsanız kasa için ayrı bir kablo taşımak zorunda kalabilirsiniz.

Kulaklıklara ek olarak kutu içerisinde farklı boyutlarda kulak uçları da çıkmakta.

Tasarım: Kulaklıklar

Kulaklıkların verdiği ilk izlenim, kutu ile aynı mat kaplamaya sahip olması ve bu mat plastiğin kulaklığa sağlamış olduğu hafiflik. her biri yalnızca 4 gram!

Eksi yönlerine bakacak olursak eğer mat kulaklıklar kutu tasarımı incelememizde de bahsettiğimiz gibi çizilmelere oldukça müsait.

Xiaomi Redmi Airdots kutu 3

Bunun dışında AirDots’un iki tarafında da kırmızı ve beyaz kombinasyonu bulunan küçük LED göstergeler bulunuyor.

Her kulaklığın üstünde yuvarlak, basmalı büyük bir tuş bulunuyor. Bu tuşlar, müzik çalmak, duraklatmak, aramaları kontrol etmek gibi işlevleri gerçekleştiriyor.

Kulaklıkların, kullanıcılar tarafından şikayet edilen bir diğer konu ise hafif olan kulaklıkların kulakta bıraktığı his. Kulakta bir ağrı veya rahatsızlığa neden olmuyor fakat yürürken, koşarken kulakta olduğu belli olmadığı için her an düşecek hissi veriyor zaman zaman kulaklıkları düzeltmeniz gerekiyor.

Ayrıca kulaklıklar IPX4 Su Direncine sahip, kulağı çabuk terleyenler ve spor salonuna gidenler için, bu fiyat noktasında bu güzel bir bonus. Kulaklıkları sudan veya hafif yağışlardan koruyor.

Bluetooth

Bu kulaklık, adında bulunan 5.0 eklentisinden de anlaşılacağı gibi bluetooth 5.0 ile birlikte çalışıyor. Bluetooth ve 5.0’ı kısaca yorumlayacak olursak, Bluetooth eşleştirmeleri bilindiği gibi yavaş ve zaman zaman can sıkıcı olabiliyor fakat Bluetooth 5.0 ile hızlı bir şekilde eşleştirmeler sağlanabiliyor. Daha önceki Bluetooth versiyonlarında gecikme barizdi ve kullanıcıları olumsuz etkiliyordu fakat 5.0 sayesinde bu sorun ortadan kalkmış durumda.

Airdots ilk eşleştirme:

İlk eşleştirme kimimiz için biraz zahmetli olabilir ancak bu aşamayı geçersek sonraki seferlerde rahat bir şekilde eşleştirmeler gerçekleşiyor. İlk eşleştirme için kulaklıkları kutusundan çıkarın ve kısa bir süre bekleyin. Telefonunuzda, tabletinizde veya PC’nizde Ayarlar >> Bluetooth >> Kullanılabilir cihazlar‘a gidin. Çıkacak cihazlardan Mi True Wireless EB Basic_R veya Mi True Wireless EB Basic_L Bunlardan herhangi birine dokunun, eşleştirme işlemi tamamlandığında otomatik olarak bağlanacaktır. Xiaomi Redmi Airdots screenshot

Eşleştirme gerçekleşmediği taktirde, kulaklıkları şarj kutularına koyup tekrar çıkarın. Ardından yukarıdaki işlemi tekrarlayın.

Bluetooth ve Airdots

Airdots’un Bluetooth performansına gelecek olursak, standart olarak on metreye kadar iletim mesafesi sunuyor, fakat duvarlar işin içerisine girdiğinde kopmalar yaşanabiliyor bunu da belirtmekte fayda var.

Ses Kalitesi

Müzik meraklısı olanlar, bas seviyesinin daha yüksek olmasını isteyebilir ancak Airdots iyi bir stereo ve bas dengesine sahip.

Çoğunlukla çağrı almak, haberleri, podcast’leri, sesli kitapları ve gündelik müzikleri dinlemek için uygun. Daha fazla bas ve ses kalitesi bekleyenler diğer seçeneklere göz atabilir.

Ancak yüksek bas, ses konusuna bu kadar meraklı değilseniz, Airdots kulaklıkların ses kalitesi müzik dinlemeniz için de yeterli olacaktır!

Airdots, Aktif Gürültü Önleme özelliğine sahip olmamasına rağmen çok kalabalık bir ortam olmadığı sürece oldukça iyi bir ses yalıtımına sahip.

Dışarıdan gelen sesleri başarılı bir şekilde izole edebilmesine rağmen, kulaklıktan çıkan sesler için ise aynı şeyi söyleyemeyeceğiz çünkü kulaklıklar dışarıya fazlaca ses veriyor.

Batarya

Giriş kısmında bahsettiğimiz gibi Micro USB ile aktarım sağlanan kutu hem kulaklıkların sarj olmasını hem de korumasını sağlıyor.

300mAh Lityum Polimer pile sahip olan kutu Her biri 43mAh bataryaya sahip olan Airdots’ları sarj ediyor. Kasanın tamamen şarj olması 2 saat sürüyor.
Kutu tam olarak şarj edilmediğinde, önde bulunan led ışık kırmızı renkte yanıp sönüyor.

Kutu tam olarak şarj edildiğinde ise Gösterge ışığı sönmekte,
şarj olurken kırmızı, tam şarj olduğunda ise bir süre beyaz yanmakta.

Eğer Airdots’ınız şarj olmuyorsa aşağıdaki video bunu tamir etmenizde yardımcı olabilir.

Batarya Performansı

Her biri 43mAh bataryaya sahip olan kulaklıklar, Xiaomi’nin web sitesinde belirttiğine göre 90 dakikalık tam sarj ile 4 saatlik kullanım imkanı sunuyor. Xiaomi’nin belirttiği gibi tam şarjı yaptık ve kullanmaya başladık. Kullanım süresi tam dört saat sürdü, tıpkı Xiaomi’nin iddia ettiği gibi.

Bir bütün olarak bakacak olacaksak, tam sarj bir kutu ile günü rahatlıkla çıkarabileceksiniz.

ipucu: kulaklıklarınızın şarj durumunu telefonuna indireceğiniz Dotdroid uygulaması yardımıyla takip edebilirsiniz.

Sonuç

Günün sonunda Airdots, 4 saatlik pil ömrü ile desteklenen iyi bir ses kalitesi, IPX4 derecesi sayesinde yapacağınız egzersizler için harika bir uyum sağlıyor.

Elbette, çok daha iyi bir ses kalitesi ve TYPE-C şarjı gibi birkaç özelliği kaçırıyorsunuz ancak bunlar kaçınılmaz olarak kulaklıkların fiyatını artıracaktı. Öyleyse ne kadara mal olduklarını düşündüğünüzde, Airdots kendi kategorisindeki iyi bir kablosuz kulaklık seçeneği haline geliyor.

Xiaomi Redmi Airdots TWS Fiyatı

Amazon.com.tr
Xiaomi Redmi Airdots TWS
-
N11
Xiaomi Redmi Airdots TWS
-

Diğer kablosuz kulaklık modellerini incelemek için bu yazımıza da göz atabilirsiniz.

Yazar

  • Miraç Yılmaz
    Teknolojik ürün uzmanı

    Miraç Yılmaz, 2020 yılı Eylül ayında Tüketici Dergisi ailesine dahil olmuştur. Miraç, teknolojiye olan ilgisi sayesinde, teknolojik ürünleri yakından takip eder ve teknik verileri de baz alarak en ince ayrıntısına kadar inceler. Aynı zamanda bilgisayar ve yönetim bilişim sistemleri okuyan bir öğrencidir. Uzman olduğu bu alanda yazdığı incelemelerle okuyucularının teknolojik ürünler hakkında bilgi sahibi olmasını ve doğru kararlar vermelerini sağlar.

    Bir yorum bırakın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir